Vi skal træffe gode valg
uden at gå på kompromis med en høj levestandard

Planetwize

Holistisk tilgang

Vi har fokus på at stykre samfundets bæredygtighed
___

Det er ikke altid muligt at opfylde alt det der skal til for at et produkt er 100% bæredygtigt.

Vi mener, at det afgørende er at have en holistisk og eksekverende tilgang, samt en bevidsthed om, at vi hele tiden bliver klogere og løbende identificerer bedre måder at gøre tingene på.

Vi skal derfor være parate til at tilpasse os, ligesom vi vedvarende skal arbejde på at forbedre vores produkter og deres samlede bæredygtighed sammen med producenter, leverandører og øvrige interessenter.

Social ansvarlighed

Vi samarbejder med producenter, der skaber plads til mennesker
___

Den lokale virksomhed i Hanoi, der syr vores stofdyr, er en sådan producent med sit fokus på at skabe arbejde til mennesker med et handikap.

Det er samtidigt også et eksempel på hvordan vi arbejder med vores producenter.

Oprindeligt brugte virksomheden ikke bæredygtige materialer til deres produkter. Vi lokaliserede derfor en større virksomhed, som udelukkende producerer OEKO-TEX certificeret tekstiler, og vi aftalte at købe deres nye, men kasserede tekstiler, som vi nu leverer til den lille lokale virksomhed.

Lokale arbejdspladser

Vi bidrager til lokale arbejdspladser
___

De indiske kvinder fra små lokalsamfund, der strikker og hækler produkter for Kakej direkte fra deres hjem, er et eksempel herpå.

Kvinderne har ikke mulighed for selv at betale for materialerne til produkterne, hvorfor Kakej stiller bæredygtige materialer fx. GOTS certificeret økologisk uldgarn til rådighed for kvinderne.

Den fleksible arbejdsform og tilgang gør det muligt for kvinderne at skabe sig en selvstændig indtægt samtidigt med at de kan udføre deres huslige forpligtelser.

Kunsthåndværk giver livsglæde

Vi bidrager til kreative jobs, som skaber kvalitet og livsglæde
___

En del af det at styrke medmenneskeligheden er at have fokus på at sælge miljøvenlige produkter lavet af mennesker med en kreativ sjæl, hvor det giver livsglæde at lave kvalitet.

Kvindelige iværksættere

Vi støtter og fremmer kvindelige iværksættere og artisans
___

I Danmark har vi en stor grad af ligestilling mellem kønnene, men dette er desværre ikke en selvfølge mange andre steder af verdenen. Vi ønsker at bidrage til øget lighed og styrkelse af kvinders position ved at støtte op om kvindelige iværksættere og artisans.

Bæredygtige materialer

Vi benytter udelukkende bæredygtige materialer

___

Produktets materialer er ofte afgørende for produktets samlede bæredygtighed.

De enkelte materialer har sine egne produktionskæder, som kan være mere eller mindre bæredygtige. Fx. er der stor forskel på konventionel produceret bomuld og GOTS certificeret bomuld.

Zero Waste

Vi arbejder aktivt mod mindre affald
___

Vi skaber produkter, der reducerer engangsbrug fx. genanvendelige mad- og gaveindpakning, bomuldslåg, sugerør mv.

Vi reducerer spildmaterialer ved produktionen af vores produkter fx. ved at benytte genanvendelige eller kasserede materialer.

Bæredygtighedslogoer

Vi mærker produkterne i forhold til bæredygtighed, så det er nemmere at gennemskue som forbruger.
___

Under hvert produkt finder du bæredygtighedslogoer, så du nemt kan se, hvordan det enkelte produkt bidrager til øget bæredygtighed, fx. økologi, håndlavet, lokal produktion osv.

Du kan også udvælge dine produkter efter disse kriterier - det kalder vi 'shop by bæredygtighed'.