Affald er det,
som reducerer vores økosystems bæredygtighed

Planetwize

Genanvendelige materialer

Genanvend materialer og reducér affaldsmængden
___

Disse materialer har allerede belastet miljøet, da de blev produceret første gang, og i stedet for at de bliver brændt og udleder CO2 eller bliver til affald, kan de blive genanvendt til nye produkter med lille eller ingen yderligere påvirkning af miljøet.

Dette kaldes også 'recycled'.

Nye, men kasserede, restmaterialer

Brug kasserede materialer og reducér affaldsmængden
___

Der kan være tale om afskårne materialer, overskudsproduktion eller fejlproduktion. Fælles er, at disse materialer allerede har belastet miljøet, da de blev produceret første gang, og i stedet for at de bliver brændt og udleder CO2 eller bliver til affald, kan de blive brugt i en ny sammenhæng som nye produkter med lille eller ingen yderligere påvirkning af miljøet.

Dette kaldes også 'upcycled'.

Ingen engangsprodukter

Forlæng produkters levetid og reducér affaldsmængden
___

Ved at købe produkter, der kan bruges flere gange, og dermed reducerer eller helt fjerner brugen af engangsprodukter, så reduceres mængden af affald betragteligt.

Organiske materialer

Brug organiske materialer og reducér affaldsmængden
___

Organiske materialer dækker over alle slags træer, buske, planter og græsser.

De organiske materialer er alle bæredygtige, forudsat der ikke sker overproduktion eller er brugt pesticider, kunstgødning og kemikalier i produktionen.

Produkter lavet af organiske materialer er, forudsat at der ikke er tilsat andre materialer i forarbejdningen, også biologisk nedbrydelige, hvilket vi sige, at de som sådan ikke skaber affald.

2. sortering

Køb 2. sortering og reducér affaldsmængden
___

Det sker, at nogle produkter bliver leveret med en fejl, og derfor ikke kan sælges på samme vis, som produkter uden en fejl.

Når vi sælger disse produkter kan det gå ud over vores brand-værdi, og når du køber disse produkter skal du gå på kompromis i forhold til et 1. sorterings produkt.

Det kræver en fælles forståelse sammen at undgå, at produkterne går til spilde.

Udsalg

Sælg hele lageret og reducér affaldsmængden
___

Det sker at ikke alle varer på lageret bliver solgt i den forventede hastighed til den forventede pris. Dette kan også være tilfældet med vareprøver og lignende.

Når vi sælger disse produkter til nedsat pris kan det gå ud over vores brand-værdi, og når du kan købe billigt på udsalg, hvorfor skulle du så købe til fuld pris.

Det kræver en fælles forståelse sammen at undgå, at produkterne går til spilde, og at alle led i værdikæden kan opretholde en fair aflønning.