Øget bæredygtighed kræver
viden og kvalitetssikring

Planetwize

Kvalitetssikring

Certificering er en måde at kvalitetssikre et produkt
___

Der findes ikke én samlet certificering for et produkts bæredygtighed, og i praksis er det komplekst at gennemskue den samlede bæredygtighed.

Der findes en lang række forskellige certificeringer, som ud fra forskellige standarder vurderer forskellige aspekter af bæredygtigheden, som man kan støtte sig op af.

Nedenfor er en kort forklaring af udvalgte certificeringer.

GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS)
___

GOTS er udviklet af ledende internationale certificeringsorganer for at sikre internationalt anerkendte og høje kvalitetskriterier for økologisk tekstilproduktion.

GOTS er i dag det internationalt førende økologiske certificeringsmærke inden for tekstilindustrien og blandt forhandlere.

GOTS label 1 sikrer, at der er tale om minimum 95% økologisk certificerede fibre i tekstilerne, miljøvenlig produktion og at internationale normer for gode arbejdsforhold følges.

OEKO-TEX

Confidence in textiles
___

OEKO-TEX består af 18 uafhængige forsknings- og testorganisationer forankret i Europa og Japan med speciale indenfor tekstil og læder.

OEKO-TEX har fire forskellige certificeringsstandarder : Standard 100, Leather Standard, STeP og Made in Green, som kombinerer forbrugerbeskyttelse med miljøvenlig og god produktion.

FSC

Forest Stewardship Council
___

FSC-mærket træ er din garanti for, at der ikke bliver fældet mere træ i skoven, end skoven kan nå at reproducere.

Tillige er FSC certifikatet en garanti for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og en rimelig løn.

Fairtrade International

Changes lives by changing trade
___

Fairtrade certificeringer sikrer at bønder og plantagearbejdere, der er med i ordningen, får en fair pris for deres varer og at varerne produceres under ordentlige forhold, der også tager hensyn til miljøet.

Certificeringen indeholder en lang række standarder og krav, som hele forsyningskæden skal leve op til. Det gælder helt fra råvareproduktion til bonde/arbejder, mellemmænd i forsyningskæden og til producent.

World Fair Trade Organisation

Focuses on both social enterprise and Fair Trade
___

WFTO er en demokratisk global organisation, hvor medlemmerne alle har fokus på at varetage marginaliserede lokalsamfunds interesser via både en fair trade og organisationsformer, hvor menneskers og planetens velbefindende er det primære formål.

Via peer-review og uafhængige revisioner garanterer WFTO at de 10 principper for fair trade overholdes på tværs af medlemmernes organisationer og værdikæder.