Hoopoe on a Hill

Hoopoe on a Hill er en lille virksomhed fra en landsby nær Kodaikanals skove i Indien. Hoopoe on a Hill er opstartet og ejet af Priya og Nishita – to ildsjæle der brænder for bæredygtighed.

Ideen til Hoopoe on a Hill opstod, da Priya og Nishita dokumenterede mundtlige historier for en non-profit organisation ”Indian National Trust for Art and Cultural Heritage”. Her kom de i kontakt med den lokale indfødte stamme, Paliyans, der i århundreder har indsamlet vild honning i skovene, men som manglende stabile afsætningsmuligheder af denne.

Priya og Nishita ville gerne hjælpe den lokale stamme, og ved at kombinere ønsket om at udvikle bæredygtige produkter, blev de faste aftagere både af honning og bivoks, som er hovedingrediensen i Hoopoe on a Hill’s produkter.

Honningen stammer fra Kodaikanals skove. Indsamlingen sker ved at en gruppe lokalt indfødte (Paliyans) går langt ind i skovene. Da det tager flere dage, camper de undervejs i det fri. Når de er fremme, bygger de det værktøj, som de skal bruge, af stokke og tørrede kviste. De dygtige klatrere bestiger træer, huler og klipper for at nå op til bikuberne, hvor honningen indsamles ved at ryge bierne ud af bikuberne. De sørger for at bevare bikuberne til bierne, som vender tilbage til disse, når røgen igen er væk.

I landsbyerne omkring Kodaikanals skove er der ikke mange jobmuligheder for kvinder, og Priya og Nishita ønsker at forbedre kvindernes muligheder og økonomiske uafhængighed. Deres 7 ansatte er derfor alle kvinder.

Send en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort